Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, joi, trimiterea in judecata a diplomatului Silviu Ionescu, pentru ucidere din culpa, vatamare corporala, parasirea locului accidentului si fals in declaratii, dupa ce a lovit cu masina si a ucis un singaporez, informeaza institutia.

Procurorii au descoperit ca in 15 decembrie 2009, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri „ad interam” al Romaniei in Singapore, a accidentat la o intersectie semaforizata doua persoane, in timp ce conducea autoturismul Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei in Singapore.


"Conducatorul auto a parasit locul accidentului si a continuat sa conduca autovehiculul,pana la urmatoarea intersectie semaforizata, unde nerespectand, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu ranirea unei persoane in varsta de 18 ani. Nici de aceasta data inculpatul nu a oprit, parasind locul accidentului si abandonand autoturismul intr-o zona industriala a orasului Singapore", arata Parchetul General intr-un comunicat.

Una dintre cele trei victime a murit, iar celelalte doua au fost ranite.


Dupa accidente, Silviu Ionescu a sesizat politia singaporeza cu privire la faptul ca autoturismul Audi A6 a fost furat din fata Ambasadei Romaniei, "situatie neconforma cu realitatea pe care a sustinut-o si prin declaratiile date in fata autoritatilor judiciare singaporeze", spun anchetatorii.

Silviu Ionescu va fi judecat la Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti, unde a fost inaintat dosarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.