Un tren de mare viteza a lovit in noaptea de miercuri spre joi un grup de persoane care traversau sinele in statia Castelldefels Playa, din apropiere de Barcelona, provocand moartea a cel putin 12 si ranirea altor 13.

Grupul tocmai coborase dintr-un alt tren sui traversa sinele in loc sa foloseasca pasajul subteran, potrivit unui oficial din guvernul regional al Cataluniei, citat de NewsIn.

Un martor a declarat pentru presa spaniola ca trenul cu care sosiera victimele era "foarte plin". Multi oameni au coborat in acelasi timp, asa ca "majoritatea au decis sa treaca peste sine in partea cealalta a garii", a adauhgat martorul.

Presa locala a precizat ca trenul nu trebuia sa opreasca in statie, asa ca circula cu viteza foarte mare.

Potrivit unui post de radio, majoritatea victimelor erau tineri care venisera in Castelldefels Playa pentru a sarbatori inceputul verii. 24 iunie este o sarbatoare legala in multe zone ale Spaniei, cand in general au loc petreceri in jurul focurilor de tabara.

Ministerul de Interne a precizat ca nu exista raniti in randul pasagerilor din trenul de mare viteza, care circula pe ruta Alicante - Barcelona.

Accidentul este cel mai grav de acest tip produs in Spania din 2003, cand 19 persoane si-au pierdut viata in urma coliziunii a doua trenuri in apropiere de orasul Chinchilla.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.