Directorul departamentului CE pentru justitie, libertate si securitate a declarat marti ca executivul UE va mentine Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania si Bulgaria "atat timp cat este necesar".

Oficialul european a subliniat ca rapoartele regulate pregatite de Comisia Europeana in baza acestui mecanism recunosc progrese facute de cele doua tari, dar a precizat ca "mai ramane multa munca de facut", transmite NewsIn, citand agentia bulgara Focus.

El a amintit ca obiectivul comun al Bulgariei si Romaniei este sa stabileasca un sistem judiciar independent si sa lanseze o lupta eficienta impotriva coruptiei.

Raportul interimar al CE privind reforma justitiei din Romania, dat publicitatii in luna martie, spune ca perioada electorala a dus la amanarea dezbaterilor privind proiectele de coduri de procedura civila si penala, dar saluta bilantul DNA si progresele ANI si recomanda adoptarea rapida a respectivelor coduri.

La 1 ianuarie 2007, cand Romania a aderat la Uniunea Europeana, a fost stabilit un Mecanism de cooperare si de verificare pentru a sprijini Romania in vederea remedierii anumitor deficiente in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei, precum si pentru a monitoriza progresele realizate in aceste domenii prin intermediul unor rapoarte periodice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.