Papa Benedict al VI-lea incepe astazi o vizita de trei zile in Cipru. Este pentru prima oara cand un suveran pontif ajunge in aceasta tara, cu majoritate confesionala ortodoxa, unde exista voci care contesta voiajul sefului Bisericii Catolice

Vizita de trei zile cuprinde intalniri cu presedintele Ciprului, cu arhiepiscopul ortodox, dar si cu comunitatile catolice cipriote, care reprezinta 3% din populatia insulei, transmite Radio Romania Actualitati, citat de RADOR.

  • Ierarhii ortodocsi ciprioti vor sa boicoteze vizita Papei

O parte dintre ierarhii ortodocsi ciprioti nu sunt de acord insa cu vizita Papei, anuntand ca o vor boicota. Totodata, vizita papala a impartit in doua sinodul Bisericii ortodoxe cipriote: Cinci dintre cei 18 ierarhi ciprioti au declarat public ca nu vor participa la evenimentele la care va fi prezent papa, intrucat nu sunt de acord cu aceasta vizita, potrivit NewsIn.

Mitropolitul Athanasie de Limassol considera de asemenea ca prezenta papei in Cipru va provoca multe probleme in constiinta crestinilor ortodocsi evlaviosi, deoarece din punct de vedere ortodox, papa nu este considerat un episcop al Romei, ci un eretic. Vaticanul a precizat, pe de alta parte, ca prin vizita in Cipru, Papa urmareste sa promoveze pacea in Orientul Mijlociu, iar atitudinile ostile acestei vizite nu le considera reprezentative in randul ortodocsilor ciprioti.

  • Vizita intr-un moment inoportun

Vizita intervine pe fondul tensiunilor regionale dupa asaltul soldat cu noua morti al fortelor israeliene asupra unei flotile ce transporta ajutor pentru Gaza, care plecase din Cipru.

Deplasarea papei, asteptat sa soseasca in jurul orei locale 14.00 (si a Romaniei), este umbrita si de uciderea liderului Bisericii catolice din Turcia, ucis de soferul sau, un turc in varsta de 26 de ani. Incidentul a avut loc ieri. Potrivit presei, presupusul asasin a declarat politiei ca a actionat dupa ce a avut o "revelatie" divina.

Benedict al XVI-lea, in varsta de 83 de ani, este asteptat la Paphos, unde va binecuvanta un maslin plantat la aeroport si va participa la o slujba ecumenica la biserica Agia Kyriaki Chrysopolitissa. Sambata si duminica, suveranul pontif se va afla la Nicosia, unde va celebra doua slujbe.

Citeste si:
Deltacron, noua tulpină a coronavirusului a fost descoperită în...
Deltacron, noua tulpină a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.