Aproape 1.500 de asistenti sociali au fost indepartati din centrele speciale din Romania in ultimele 18 luni si in locul lor vin amatori nepregatiti, care sunt usor de corupt, scrie The Sunday Express intr-un articol despre "importul" de copii-sclavi.

Criminali in stilul lui Fagin, personajul emblematic al lui Dickens, profita de pe urma situatiei haotice din Romania si aduc copii in Marea Britanie, copii-sclavi, pe care ii obliga sa fure si sa cerseasca. Ca urmare, infractiunile comise de romani si bulgari in Marea Britanie au inregistrat o crestere spectaculoasa, cu 700%, majoritatea comise la Londra.

Potrivit estimarilor politiei metropolitane, 168 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 15 ani au fost gasiti vinovati in medie de 100 de infractiuni fiecare, adica in total sunt vinovati de 16.800 de infractiuni, transmite NewsIn, citand The Sunday Express.

Fiecare copil are capacitatea de a castiga 100.000 de lire pe an din furturi din buzunare si din magazine si din cersit. Scotland Yard spune ca marea parte a acestor bani sunt trimisi la Tandarei.

De cand Romania a intrat in UE, multe dintre adaposturile pentru copii au fost inchise ramanand fara finantare. In unele cazuri, asistentii sociali au fost concediati si in locul lor au ramas ingrijitorii, personal necalificat, explica austriacul Norbert Ceipek, cel care a ajutat la infiintarea multor asemenea centre."Romania spune ca e din cauza crizei economice, dar pare ca vrea sa inchida ochii la aceasta problema", afirma Ceipek. El a explicat ca Marea Britanie este o destinatie-tinta pentru bande, pentru ca aici pot fi cdastigati multi bani.

Luna trecuta, Scotland Yard s-a alaturat politiei romane intr-un raid la Tandarei, in urma caruia s-au facut 18 arestari, 34 de perchezitii si au fost confiscate inclusiv documente de identitate britanice, falsificate. Ofiterii au descoperit ca tineri fusesera deliberat mutilati pentru a castiga mai multi bani din cersit.

Exploatarea la o asemenea scara aduce castiguri de milioane, a estimat un oficial britanic.

Cititi si: Presa britanica: "Copiii romi sunt crescuti pentru o viata de criminal aproape de la nastere"

Sunday Times: Romanii din Tandarei 'fura' sistemul britanic prin trafic de copii

Trafic de minori in Tandarei: 27 de persoane urmarite penal


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.