Magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandate de arestare pentru 17 traficanti de minori de la Tandarei, acuzandu-i pe acestia ca faptele lor aduc o atingere deosebit de grava valorilor societatii.
"(...) Infractiunile de trafic de minori pentru care inculpatii sunt cercetati sunt, prin ele insele, fapte deosebit de grave, ce au adus atingere unor valori sociale importante ocrotite prin legea fundamentala, potrivit careia copiii si tinerii se bucura de un regim special de protectie si de asistenta in realizarea drepturilor lor", se arata in motivarea deciziei din 9 aprilie a Tribunalului Bucuresti, citata de NewsIn.

Potrivit deciziei, au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile pentru Radian Buzoeanu, Constantin Radu, Ilie Voicu, Marian Radu, Dragusin Radu, Mircea Nicolae, Petrica Dragusin, Florian Schian, Nicolae Schian, Marian Nicolae, Marcel Schian, Tase Dumitru, Ion Mitu, Sile Schian si Aron Dumitru. Cei 17 sunt acuzati de procurorii DIICOT ca, in perioada 2002-2008, s-au asociat in cadrul unui grup organizat, pentru a exploata minori pe care ii pacaleau sa plece in Marea Britanie sau in Spania, unde erau folositi pentru cersetorie sau chiar furt.

Incepand cu anul 2002, cei 17 au facut mai multe transporturi cu copii din Tandarei, pe care ii duceau pana la Arad, de unde erau preluati de alte persoane, care ii transportau in Marea Britanie sau in Spania. Potrivit instantei, fiecare dintre cei 17 membri ai gruparii avea un rol bine stabilit. [Trafic de minori in Tandarei: 27 de persoane urmarite penal]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.