Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala pe numele a 27 de persoane implicate in cazul de trafic de minori. Joi dimineata au fost facute 34 de perchezitii in Tandarei, Ialomita, pana in prezent fiind identificate peste 168 de victime ale retelei, potrivit unui comunicat al Directiei.

Cei 27 vor fi cercetati si pentru spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat, informeaza NewsIn.

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie din cadrul IGPR - DCCO, DGIPI, dar si cu sprijinul Jandarmeriei Romane, au destructurat un grup infractional organizat, specializat in activitati de crima organizata pe linia migratiei ilegale si a traficului de minori, spre tari din Europa Occidentala. In fapt, se retine ca membrii gruparii infractionale organizate recrutau minori de etnie rroma, pe care ii treceau fraudulos frontiera spre Marea Britanie, unde ii exploatau, obligandu-i sa cerseasca sau sa comita infractiuni stradale.

Potrivit procurorilor DIICOT, racolarea minorilor se realiza din mediul comunitatilor rrome sarace, membrii gruparii ocupandu-se de cazarea si transportul acestora, procurarea documentelor de calatorie si a banilor necesari, precum si de organizarea si supravegherea activitatii infractionale din Marea Britanie si gestionarea sumelor de bani obtinute din exploatarea victimelor. Anchetatorii au identificat, pana in present, peste 168 de victime, cu varste cuprinse intre 7 si 15 ani.

In cursul diminetii de joi, au fost efectuate 34 de perchezitii, in orasul tandarei, din judetul Ialomita, in vederea destructurarii retelei, precizeaza reprezentantii DIICOT.

La perchezitii au fost gasite doua pistoale-mitraliera AKM, cinci arme de vanatoare, un pistol cu gaze si unul cu bile. Politistii au mai descoperit la locuintele perchezitionate automobile de lux, bijuterii si importante sume de bani, precum si procuri de incredintare a minorilor care au fost dusi in Marea Britanie pentru cersetorie si mici infractiuni, dar si pentru incasarea asigurarilor sociale.

De asemenea, potrivit DIICOT, procurorii au colaborat in aceasta cauza cu autoritatile judiciare britanice, fiind organizate mai multe intalniri de lucru, sub coordonarea Eurojust. in anul 2008, in cadrul operatiunii „Europa”, avand in vedere complexitatea cauzei, a fost semnat un acord intre autoritatile judiciare romane si cele britanice, pentru constituirea unei echipe comune de investigatie.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Efectivele mobilizate au fost de 120 de politisti si 200 de jandarmi. La actiunea anchetatorilor romani au participat 26 de ofiteri din cadrul Metropolitan Police si doi analisti Europol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.