Cele mai reputate doua voci ale ateismului stiintific socheaza opinia publica. Richard Dawkins si Christopher Hitchens cer arestarea Papei Benedict al XVI-lea.
Acestia spun ca Papa Benedict al XVI-lea ar trebui arestat si judecat pentru crime impotriva umanitatii, atunci cind acesta va intra pe teritoriul britanic. Cei doi au cerut unor avocati specializati in drepturile omului sa intocmeasca un dosar de caz impotriva Papei, sub acuzatia ca suveranul pontif ar fi musamalizat abuzurile sexuale comise de oameni ai Bisericii Catolice impotriva minorilor, informeaza Realitatea.net. Presa a dezvaluit la sfarsitul saptamanii ca, in 1985, cand se afla la conducerea Congregatiei pentru doctrina credintei, actualul papa a semnat o scrisoare in care argumenta ca "binele Bisericii universale" trebuie sa fie luat in considerare in cazul unui preot american care a comis abuzuri sexuale asupra a doi copii.

[Papa, intr-un alt scandal de pedofilie]

[Abuzuri sexuale acoperite de Papa]

“Acesta este un om al carui prim instinct a fost acela de a musamaliza un scandal si de a condamna victimele la tacere, atunci cand preotii sai au fost prinsi cu pantalonii in vine”, a declarat Richard Dawkins, autorul lucrarii “The God Delusion”, potrivit TimesOnline.co.uk.

Benedict va vizita Marea Britanie in luna septembrie, moment in care teologul de secol 19, Cardinalul John Henry Newman, va fi beatificat.

Richard Dawkins si Christopher Hitchens spera sa poata folosi acelasi principiu din legislatia britanica ce a permis arestarea fostului dictator chilian Augusto Pinochet in momentul intrarii pe teritoriul Marii Britanii, in 1998. Dawkins si Hitchens cred ca Papa va fi in imposibilitatea de a invoca imunitatea diplomatica pentru ca suveranul pontif nu este un sef de stat recunoscut de catre Natiunile Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.