Bilantul dublului atentat care a vizat miercuri comisariatul din orasul Kizliar, din Daghestan (Caucazul rus), a crescut la 12 morti, a anuntat o comisie de ancheta a Parchetului.

"In urma atacului, 12 persoane au murit, dintre care noua erau angajate ale politiei", a anuntat comisia de ancheta. Alte 23 de persoane au fost internate.

Rusia, aflata inca in stare de soc in urma dublului atentat sinucigas de luni, de la metroul din Moscova, a fost afectata miercuri de un nou atac, in Daghestan, republica instabila din Caucaz si leagan al unei rebeliuni islamiste.

Prima explozie s-a produs la ora locala 8.40 (7.40 ora Romaniei) si a fost provocata de o masina capcana care a explodat in curtea cladirii politiei, potrivit unui comunicat al comisiei de ancheta a Parchetului. 20 de minute mai tarziu, un kamikaze deghizat in politist s-a aruncat in aer in acelasi loc, unde anchetatorii se stransesera pentru a examina circumstantele primei explozii, conform aceleiasi surse.

Aceasta a doua deflagratie a provocat moartea mai multor politisti, "printre care seful politiei din Kizliar", Vitali Vedernikov, a precizat comisia.
Atentatele si ciocnirile sunt foarte frecvente in Daghestan, unde traiesc circa 2,5 milioane de locuitori de mai multe etnii, majoritatea musulmani.

[UPDATE]: Teroristul care a detonat bomba in Kizliar a fost identificat ca fiind un localnic, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne din republica rusa din Caucazul de Nord, relateaza RIA Novosti.

"Un kamikaze imbracat in uniforma de politist a fost identificat in persoana lui Daud Jabrailov, locuitor din Kizliar", a precizat purtatorul de cuvant.

La fel ca si alte regiuni din Caucazul rus(Cecenia si Ingusetia), Daghestanul este de mai multe luni teatrul unor ciocniri sangeroase intre rebeli islamisti si fortele de securitate. Atentatele sunt frecvente in aceasta zona.

Atentat sinucigas in Rusia, soldat cu cel putin 6 morti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.