Criza actuala dintre Israel si Statele Unite este cea mai grava din ultimii 35 de ani, a declarat ambasadorul Israelului la Washington, citat luni de presa israeliana.

"Relatiile dintre Israel si Statele Unite se afla in cea mai grava criza dupa 1975", a declarat Michael Oren, intr-un briefing telefonic cu consulii israelieni din Statele Unite Unite, relateaza cotidianul Yediot Aharonot.

Oren, care este un istoric eminent in Orientul Mijlociu, a facut aluzie la o criza grava intre cei doi aliati, in 1975, cand Statele Unite au constrans Israelul la o retragere partiala din Peninsula Sinai, relateaza NewsIn.

Declaratiile sale le contrazic pe cele ale premierului israelian Benjamin Netanyahu, care s-a straduit duminica sa minimalizeze criza declansata dupa anuntul de saptamana trecuta, in timpul vizitei vicepresedintelui american Joe Biden, a unui nou proiect de colonizare in Ierusalimul de Est.

Acest anunt a fost privit drept o "umilire" de catre Washington.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.