Inaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, s-a declarat ingrijorata joi, la Geneva, cu privire la discriminarea ce vizeaza in Europa "imigrantii si minoritatile, ca cea a romilor", mai ales in Slovacia, Cehia si Italia.

"In timp ce UE si anumite guverne europene au incercat sa amelioreze situatia romilor, in multe alte state, printre care Slovacia si Cehia, conditiile par sa se inrautateasca pentru ei", a spus Pillay, prezentand raportul anual de activitate in Consiliul ONU pentru drepturile omului, relateaza AFP, conform NewsIn.

"In plus, romii continua sa se confrunte cu rasismul si agresiunile rasiste", a adaugat ea.

Pillay a anuntat ca va aborda "cu autoritatile italiene problema discriminarii si agresiunilor impotriva romilor, precum si impotriva imigrantilor", in cursul vizitei sale in Italia saptamana viitoare.

O adevarata vanatoare de imigranti a a vut loc in ianuarie in Rosarno, sudul Italiei, vizand muncitori agricoli africani, majoritatea angajati ilegali pentru a culege portocale si mandarine. O mie de imigranti au parasit orasul si incidentul a dezvaluit conditiile deplorabile in care acestia traiau si lucrau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.