Marea Britanie va reduce numarul vizelor acordate studentilor straini, pentru a lupta impotriva muncii ilegale, a anuntat guvernul.

Londra va diminua semnificativ numarul vizelor pentru studenti acordate strainilor, in numar de 280.000 in 2009, a anuntat un purtator de cuvant, fara sa confirme informatiile ce vorbesc despre o scadere de zeci de miii de unitati, relateaza NewsIn, citand AFP.

Autoritatile vor inaspri criteriile de atribuire a vizelor, ridicand nivelul limbii engleze cerute, precum si a criteriilor de angajare a studentilor, care nu vor putea lucra decat zece ore pe saptamana fata de 20 pana acum. De asemenea, ei nu vor putea aduce cu ei persoane daca vin pentru cursuri de mai putin de sase luni si aceste persoane nu vor putea lucra, daca ele insotesc un student din primul ciclu.

"Cei care vor sa vina in Marea Britanie pentru a studia legitim raman bineveniti, dar vom fi intransigenti cu cei care incalca regulile si vin pentru a munci", a spus ministrul de interne, Alan Johnson.

Marea Britanie a suspendat temporar procesul de acordare a vizelor pentru studenti pentru India de Nord, Nepal si Bangaldesh, dupa ce a constatat o crestere mare a numarului de dosare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.