Ministrul Afacerilor Externe a luat decizia suspendarii, incepand cu 4 februarie 2010, a raporturilor de munca cu institutia ale lui Silviu Ionescu, pe timpul desfasurarii urmarii penale de catre Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica.

"Avand in vedere faptele imputate domnului Ionescu de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si anume savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii, decizia suspendarii raporturilor de munca este justificata de prevederile art. 60 din Legea 269/ 2003 (Statutul Corpului diplomatic si consular al Romaniei)", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului de Externe. [Accidentul din Singapore: Diplomatul Silviu Ionescu a fost pus sub acuzare]

Potrivit acestui articol, daca s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva unui membru al Corpului diplomatic si consular al Romaniei pentru o infractiune de natura sa il faca incompatibil cu statutul sau, ministrul afacerilor externe va lua masura suspendarii raporturilor de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.