Diplomatul Silviu Ionescu a fost pus sub acuzare pentru accidentul din Singapore, iar miercuri s-a prezentat la Parchetul General, unde a fost audiat si i s-au adus la cunostinta invinuirile, au declarat surse judiciare.

Procurorii Parchetului General (PG) au inceput urmarirea penala pe numele diplomatului Silviu Ionescu, pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii, conform unui comunicat.

Diplomatul s-a prezentat miercuri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), unde a luat la cunostinta invinuirile si a fost audiat, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare. Ionescu a sustinut, in fata procurorului, ca este nevinovat si ca va aduce probe in acest sens, care sa demonstreze ca n-a fost in masina la momentul producerii accidentului.

Martorii din dosar vor fi audiati prin comisii rogatorii in Singapore. Autoritatile singaporeze au anuntat ca in perioada 3-10 martie vor fi audiati in legatura cu acest accident cel putin 35 de martori.

Din cercetarile efectuate reiese ca in data de 15 decembrie 2009, in jurul orei trei dimineata, diplomatul insarcinat cu afaceri „ad interam” in Singapore a accidentat, la o intersectie semaforizata, doua persoane care traversau regulamentar pe trecerea de pietoni.

Procurorii noteaza ca Silviu Ionescu a parasit locul accidentului si a continuat sa isi conduca masina, producand un nou accident, in urma caruia o alta persoana a fost ranita. „Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate in urma primului accident rutier, celelalte doua victime suferind si ele o serie de leziuni”, sustin procurorii. Dupa producerea celor doua accidente de circulatie, diplomatul Ionescu a sesizat politia din Singapore, spunand ca masina i-a fost furata din fata Ambasadei Romaniei dupa ora 2 dimineata. Varianta lui Silviu Ionescu este falsa, sustin anchetatorii, mentionand ca diplomatul le-a declarat acelasi lucru si autoritatilor judiciare singaporeze, in momentul inceperii anchetei privind accidentele rutiere. [Singapore: Noi dezvaluiri in cazul accidentului in care a fost implicat diplomatul Silviu Ionescu]

Opinia publica din Singapore a acordat o atentie deosebita acestui caz, in momentul in care au aparut dezvaluiri ca masina nu a fost furata, asa cum a declarat initial insarcinatul cu afaceri al Romaniei la Singapore, Silviu Ionescu.

Silviu Ionescu a revenit in tara la trei zile dupa producerea accidentului, invocand motive medicale.

Ministerul de Externe a anuntat la inceputul lunii ianuarie 2010 ca a cerut Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa investigheze acest accident si ca a decis rechemarea de la post a lui Silviu Ionescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.