Noul comisar desemnat al Bulgariei, Kristalina Georgieva, va fi audiata astazi de comisia de specialitate a Parlamentului European, aceasta fiind ultima audiere inainte de aprobarea noii Comisii Europene.

Bulgaria a nominalizat-o pe Kristalina Georgieva pentru postul de comisar european dupa ce fostul ministru de externe Rumiana Jeleva a renuntat la candidatura, informeaza NewsIn.

Georgieva, in prezent vicepresedinte in Banca Mondiala, este nominalizata pentru acelasi portofoliu ca si Jeleva - comisar pentru cooperare internationala, ajutor umanitar si gestionarea crizei.

Jeleva si-a anuntat retragerea la 19 ianuarie, dupa ce a fost acuzata, la audierea din Parlamentul European, ca a omis din declaratia sa de avere faptul ca detine actiuni la firma de consultanta Global Consult. In consecinta, numerosi eurodeputati au cerut serviciului juridic al PE sa verifice daca ea a incalcat sau nu regulile de transparenta financiara ale UE. Jeleva era suspectata ca si-a pastrat interese nedeclarate in momentul in care a devenit europarlamentar, ceea ce contravine legii bulgare. [Scandal in jurul comisarului nominalizat de Bulgaria]

Parlamentul European urmeaza sa se pronunte la 9 februarie in legatura cu noua Comisie Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.