FBI a publicat miercuri o alerta impotriva escrocilor de pe internet, sfatuindu-i pe americanii care vor sa trimita bani sinistratilor din Haiti sa fie mai vigilenti, relateaza AFP.

"FBI le reaminteste utilizatorilor de internet care primesc apeluri pentru donatii dupa cutremurul din Haiti sa fie mai vigilenti inainte de a raspunde acestor cereri", potrivit unui comunicat, transmite NewsIn.

FBI recomanda "sa nu se raspunda spam-urilor, sa nu se deschida link-urile continute in acest gen de mesaje, sa se dea dovada de prudenta cu persoanele care se prezinta drept supravietuitori, in diverse mesaje, sa se verifice pe internet daca intr-adevar exista respectivele organizatii umanitare si sa nu se transmita datele bancare persoanelor care le solicita".

Capitala haitiana Port-au-Prince a fost devastata marti de un seism soldat cu peste 100.000 de morti.

Ce fac americanii pentru haitieni

Autoritatile americane au intrerupt miercuri, pana la noi ordine, expulzarea haitienilor fara acte in regula, in urma seismului care a devastat marti Haiti, a anuntat Departamentul pentru Securitate interna, relateaza AFP.

Departamentul si Serviciul pentru imigratie si vami "au intrerupt expulzarile spre Haiti pentru moment, in urma distrugerii provocate de seism".

Armata americana nu exclude folositea bazei din Guantanamo in cadrul eforturilor depuse pentru a ajuta Haiti in urma seismului, relateaza AFP.

"Este o resursa disponibila, daca avem nevoie, din diverse motive", a declarat generalul Douglas Fraser, care conduce comandamentul militar american pentru regiunea Sud, inclusiv Haiti.

El a fost intrebat daca baza ar putea fi folosita pentru primirea de refugiati din Haiti sau transferarea de detinuti haitieni in inchisoarea controversata din baza.

Un elicopoter al americanilor a evacuat miercuri patru angajati ai ambasadei americane din Port-au-Prince, grav raniti, spre spitalul de la Guantanamo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.