Presedintele ceh Vaclav Klaus a anuntat vineri intr-un comunicat ca nu va mai impune nicio conditie pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona, dupa ce liderii din tarile membre UE au acceptat sa acorde Cehiei derogarea pe care a cerut-o.
"Nu intentionez sa impun conditii suplimentare pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona", a declarat Klaus. "Consider rezultatul obtinut (joi, la Consiliul European de la Bruxelles- n.red.) maximul posibil", a adaugat seful statului ceh, un eurosceptic, relateaza AFP, conform NewsIn.

Joi, liderii UE au acordat Cehiei derogarea ceruta de presedintele ceh, euroscepticul Vaclav Klaus, in schimbul semnarii tratatului. Seful statului ceh cerea ca tara sa sa beneficieze de o derogare de la Carta europeana a drepturilor omului, pentru a impiedica restituirea bunurilor germanilor sudeti expulzati in 1945.

Curtea Constitutionala ceha, sesizata de deputatii eurosceptici, urmeaza sa decida in 3 noiembrie daca Tratatul de la Lisabona este conform legii fundamentale a tarii.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat ca Tratatul de la Lisabona va intra, fara indoiala, in vigoare in 1 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.