Atribuirea Nobelului pentru pace presedintelui american Barack Onama a fost calificata drept prea grabita de catre laureatul polonez al Nobelului pentru pace din 1983, Lech Walesa, care nu si-a ascuns uimirea, relateaza AFP.
"Cine, Obama? Atat de repede? Prea repede! Nu a avut timpul necesar pentru a face ceva. Deocamdata nu face altceva decat sa propuna", a spus Walesa, potrivit NewsIn.

"Uneori, Comitetul Nobel ofera premiul pentru a incuraja o actiune responsabila. Atunci, sa-i dam o sansa lui, lui Obama", a adaugat liderul istoric al sindicatului Solidaritatea.

Premiul a fost atribuit vineri lui Obama pentru "eforturile sale extraordinare in vedera consolidarii diplomatiei internationale si a cooperarii intre popoare".

Premiul ii va fi predat la Oslo la 10 decembrie. Obama este al treilea inalt responsabil democrat american care primeste Nobelul, dupa Jimmy Carter in 2002 si Al Gore in 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.