Acordarea premiului Nobel pentru pace presedintelui american Barack Obama trebuie sa il incite sa depuna eforturi pentru a pune capat injustitiei din lume, a declarat vineri un consilier al presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, relateaza AFP.
"Speram ca acest lucru (recompensa - n.red.) il va incita sa aleaga calea care va aduce justitie in lume", a afirmat Ali Akbar Javanfekr.

"Nu suntem contrariati si speram ca, primind acest premiu, va incepe sa intreprinda demersuri concrete pentru a pune capat injustitiei in lume", a adaugat el, potrivit NewsIn.

Unul dintre motivele pentru care Comitetul Nobel i-a acordat acest premiu lui Barack Obama este pentru ca "a creat un nou climat in relatiile internationale". "Dialogul si negocierile sunt preferate ca instrumente pentru rezolvarea chiar si a celor mai dificile conflicte internationale.

Viziunea unei lumi fara arme nucleare a stimulat puternic negocierile pentru dezarmare si controlul armelor. Datorita initiative lui Obama, Statele Unite joaca in prezent un rol mai costructiv in infruntarea marilor provocari climatice cu care se confrunta lumea", explica in pagina electronica Comitetul Nobel.

Cel mai puternic om al planetei, Barack Obama, care a fost investit in functie in urma cu mai putin de noua luni, a pledat luna trecuta la ONU pentru o lume fara arme nucleare. "Nu trebuie niciodata sa ne incetam eforturile inainte de a vedea ziua in care armele nucleare vor fi eliminate de pe suprafata Pamantului", a spus Obama in timpul unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Securitate. In timpul presedintiei sale, executivul ONU a adoptat o rezolutie prin care a cerut o lume denuclearizata.

Occidentul suspecteaza Iranul ca incearca sa obtina arma nucleara sub acoperirea programului sau atomic civil, acuzatii negate de Teheran.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.