Reteaua extremista al-Qaida a reluat amenintarile impotriva Germaniei inaintea alegerilor legislative de duminica, intr-o noua inregistrare video, a treia intr-o saptamana, a anuntat vineri un centru de supraveghere a site-urilor islamiste, cu sediul in Statele Unite.
Mesajul, cel de-al treilea lansat de Abu Talha, a fost postat pe internet joi, a precizat IntelCenter intr-un comunicat. Autorul inregistrarii vorbeste in limba germana, relateaza AFP, conform NewsIn.

"Amenintarea privind lansarea unui atac de catre al-Qaida sau de catre persoanele apropiate gruparii in Germania asupra intereselor germane din strainatate se situeaza la un nivel ridicat" dupa cum arata precedentele declaratii ale lui Abu Talha, precizeaza IntelCenter. "Amenintarea va avea un nivel ridicat inaintea alegerilor din 27 septembrie si va ramane in vigoare si dupa incheierea scrutinului", adauga centrul american.

Intr-o inregistrare din 18 septembrie, Abu Talha, un barbat in varsta de 32 de ani care a locuit la Bonn, potrivit serviciilor germane de securitate, a afirmat ca cetatenii germani vor avea parte de "o trezire dureroasa" dupa alegeri, daca acestea vor fi castigate de actualul cancelar, Angela Merkel.

Abu Talha, identificat de autoritatile germane in persoana lui Bekkay Harrach, un cetatean german de origine marocana, a cerut, de asemenea, Berlinului retragerea celor 4.200 de militari din Afganistan, amenintand ca, in caz contrar, al-Qaida va lansa un atac in Germania.

Al-Qaida ameninta Germania cu atacuri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.