Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat joi ca ca vrea sa pastreze un rol de prim-plan in Rusia, nefiind, in acelasi timp, impotriva variantei ca Vladimir Putin sa-i urmeze in functie.
"Daca este util pentru tara, sunt dispus sa lucrez in orice post", a raspuns Medvedev unui jurnalist care l-a intrebat daca este dispus sa schimbe functia cu Putin, in prezent premier, relateaza AFP, conform NewsIn.

"Activitatea de presedinte este dificila. Pot, de asemenea, spune ca si activitatea de premier este dificila, deci, din acest punct de vedere, nu este mare diferenta", a spus el.

Totusi, Medvedev nu exclude sa candideze pentru un nou mandat. "Daca lucrez bine, daca tot ce fac se dovedeste a fi bine, daca rusii au incredere in mine, de ce sa nu mai candidez? Ar fi absolut normal", a declarat Medvedev.

In acelasi timp, acest protejat al lui Putin a subliniat ca nu a avut niciodata "ambitii prezidentiale extraordinare". El a declarat ca postul sau actual i-a fost "oferit" si ca de abia dupa aceea si-a dat seama ca aceasta activitate trebuie desfasurata "cu seriozitate, pentru ca altfel nu exista sanse de succes".

Putin, impiedicat de Constitutie sa candideze pentru un al treilea mandat consecutiv de presedinte, a promovat candidatura lui Medvedev in 2008. La inceputul lui septembrie, Putin a spus ca el si Medvedev nu se vor infrunta la prezidentialele din 2012, ci vor ajunge "la un acord".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.