Presedintele Belarusului, Aleksandr Lukansenko, a recunoscut joi ca a falsificat rezultatele ultimului scrutin prezidential facand public un scor mai mic decat in realitate, pentru ca victoria sa sa para mai credibila, relateaza AFP.
"La ultimele alegeri, 93% dintre belarusi au votat pentru mine", a declarat Lukasenko intr-un interviu pentru cotidianul Izvestia. "Am dat ordin ca scorul sa nu fie de 93%, ci in jur de 80%. Pentru ca peste 90% nu e credibil din punct de vedere psihologic", a adaugat liderul de la Minsk.

Potrivit rezultatelor oficiale, Lukasenko a fost reales in 2006 cu 86% din voturi in urma unui scrutin considerat de occidentali ca nedemocratic.

Aleksandr Lukansenko se afla la conducerea acestei foste republici sovietice, unde a instaurat un regim autoritar, din 1994, iar precedenta administratie americana il considera "ultimul dictator al Europei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.