Mii de persoane sunt tinute in carantina in nord-vestul Chinei, dupa ce un barbat a murit de ciuma pulmonara.
Potrivit autoritatilor din China, barbatul in varsta de 32 de ani, era pastor si locuia intr-o zona populata, in mare parte, de tibetani, scrie BBC.

Mare parte din celelalte 11 persoane diagnosticate cu ciuma pulmonara sunt rude ale barbatului decedat.

Guvernul local nu a anuntat inca data exacta a mortii barbatului insa a inchis deja orasul. Totodata, autoritatile sustin ca exista suficiente provizii pentru a-i hrani pe toata perioada carantinei, pe cei aproximativ 10.000 de oameni care locuiesc in orasul Ziketan, langa Xinghai din Provincia Qinghai.

Ciuma pulmonara este cauzata de un virus care ataca plamanii si se poate raspandi de la om la om sau de la animal la om. Primele simptome ale bolii sunt febra, dureri de cap si dificultati respiratorii. Pacientii cu ciuma pulmonara trebuie sa primeasca tratament in 24 de ore de la primele simptome, pentru a putea supravietui.

In afara de ciuma pulmonara, China are probleme si cu controlul raspandirii gripei porcine, numarul total de pacienti infectati cu noul virus gripal fiind, potrivit NewsIn, de peste 5.700.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.