Mostenitorul tronului Regatului Unit a avertizat ca generatiile viitoare vor trai un dezastru ecologic daca guvernele nu pornesc urgent o lupta serioasa impotriva schimbarii climatice, dand si un termen pentru salvarea planetei. Acest avertisment a fost facut in contextul in care liderii G8 discuta la summit probleme legate de clima.
“Daca dezamagim Terra, dezamagim intreaga umanitate”, a atras atentia Printul la prima sa participare la Conferinta anuala Richard Dimbleby. Facand o paralela cu actuala criza economica globala, el a spus ca natura este “o adevarata banca de resurse” si ca planeta noastra este aproape de un dezastru ecologic.

Printul Charles a cerut guvernelor sa regandesaca perceptia societatii asupra lumii. El s-a referit la ultimul sau discurs din martie, cand a afirmat ca mai avem 100 de luni sa actionam pentru a salva planeta de raul ireversibil provocat de incalzirea globala si a subliniat ca acum au ramas doar 96 de luni, relateaza cotidianul britanic The Telegraph.

Acesta a mai punctat faptul ca resursele se reduc din ce in ce mai mult si ca vom lasa generatiilor urmatoare un pamant sarac. “Trebuie sa recunostem ca nu suntem separati de natura, ci parte din ea”, a comentat mostenitorul tronului britanic, care a facut apel la guverne sa coopereze cu societatea civila, lacasurile de cult, organizatii si grupuri in lupta impotriva schimbarii climatice.

El a dat ca solutie reintoarcerea la virtutile traditionale care ar asigura dezvoltarea unui urbanism sustenabil.

Printul a tinut primul sau discurs la Palatul Sf. James, cu ocazia Conferintei anuale Richard Dimbleby a BBC.

In paralel cu aceste avertismente, la summitul G8 se discuta problema evolutiei climei. Liderii G8 ii primesc in orasul italian L'Aquila pe liderii statelor emergente Brazilia, China, India, Mexic si Africa de Sud.

Dupa ce a spus ca situatia economica ramane incerta si cu grave consecinte sociale, G8 va incerca sa convinga G5 de corectitudinea pozitiei sale pentru combaterea incalzirii globale, explica AFP, citata de NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.