Coreea de Nord lansat miercuri doua rachete cu raza scurta de actiune pe coasta de est, au afirmat surse militare sud-coreene. Dupa cateva ore, aceleasi autoritati au anuntat lansarea celei de-a treia rachete.
Coreea de Nord a mai lansat o racheta cu raza scurta de actiune la ora 7:50 PM (13:50, ora Romaniei), a informat un purtator de cuvant sud-coreean, fara sa mai dea alte detalii, precizeaza Reuters.

„Una dintre bombe au fost lansata la 5:20 PM (11:20, ora Romaniei), iar cealalta la 6:00 PM (12:00, ora Romaniei)”, aproape de portul Wonsan, de pe coasta de est a Coreei de Nord, a declarat ministrul sud-coreean al apararii, Won Tae-jae despre primele doua rachete lansate, potrivit agentiei Yonhap, citata de CNN.

Acesta lansare era asteptata, deoarece Phenianul a avertizat miercuri marinarii sa evite Marea Japoniei in anumite intervale de timp intre 24 iunie si 9 iulie. Motivul invocat de autoritatile nord-coreene a fost “organizarea unui exercitiu militar”, conform unui anunt al fortelor militare ale SUA legat de avertismentul nord-coreean.

Phenianul a transmis un asemenea avertisment si inainte de testarea unei racete de raza lunga pe 5 aprilie.

Testele survin dupa ce secretarul general al ONU Ban Ki-moon ceruse marti la Tokyo Coreei de Nord sa se abtina de la orice actiune ce ar fi riscat agravarea situatiei in regiune, comenteaza AFP, citata de NewsIn.

Coreea de Nord a atras o gramada de critici internationale pe 25 mai pentru organizarea unui al doilea test nuclear, relateaza cotidianul francez Le Figaro.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.