Statele Unite pot fi un model pentru lumea musulmana, a declarat presedintele Barack Obama intr-un interviu pentru BBC, relateaza Reuters.

"Ceea ce putem face este sa fim un model", a spus el, inainte de deplasarea sa in Egipt, de unde va adresa un discurs lumii musulmane.

El spera ca aceasta vizita sa fie inceputul unei relatii noi intre America si lumea musulmana. "Democratia, statul de drept, ibertatea de expresie, libertatea relgioasa - acestea nu sunt numai principii ale Occidentului, ci cred ca reprezinta principii universale pe care le pot prelua si afirma ca parte a identitatii lor nationale", a spus Obama, potrivit NewsIn,

Potrivit lui Obama, pericolul vine cand SUA sau orice alta tara crede ca poate impune aceste valori unui alt stat cu istorie si cultura diferite. "Dar poti incuraja si cred ca vom face acest lucru", a spus presedintele.

Intrebat daca il considera "autoritar" pe liderul egiptean Hosni Mubarak, Obama a spus: "Tind sa nu folsosesc etichete de acest gen". "Nu l-am intalnit, am vorbit cu el la telefon. A fost un aliat de incredere pentru SUA. A sustinut pacea cu Israel, lucru dificil in acea regiune", a spus Obama.

Intrebat despre refuzul guvernului israelian de a sista colonizarea, Obama a spus ca inca este prea devreme in procesul de pace pentru a se discuta despre acest lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.