Problemele conjugale ale premierului italian Silvio Berlusconi, care au determinat-o pe sotia sa sa ceara divortul, reprezinta "o afacere personala dureroasa", a declarat duminica seful Guvernului de la Roma, citat de AFP.
"Este o afacere personala dureroasa, care face parte din sfera vietii private si despre care mi se pare mai bine sa nu vorbim", a spus Berlisconi.

"Aceasta este o atitudine de ordin general si nu reprezinta reactia lui Silvio Berlusconi la un eveniment concret, la cererea de divort, de exemplu", a precizat o sursa guvernamentala.

Doua cotidiene italiene, La Repubblica si La Stampa, au afirmat duminica faptul ca Veronia Lario, in varsta de 52 de ani, sotia lui Silvio Berlusconi, in varsta de 72 de ani, a decis sa ceara divortul.

In urma cu trei zile, Veronica Lario il atacase deja dur pe Silvio Berlusconi pentru intentia sa de a include mai multe starlete locale pe listele electorale ale partidului sau, in vederea alegerilor europarlamentare din iunie. Criticile sotiei l-au determinat pe seful guvernului sa dea inapoi si sa renunte de la nominalizarea fotomodelelor pe care le propunea ca eurodeputate.

Totusi, se pare ca picatura care a umplut paharul este faptul ca, in urma cu o saptamana, Silvio Berlusconi s-a dus la petrecerea de majorat a unei tinere blonde, la Napoli, in timp ce la aniversarile propriilor copii nu a participat niciodata, dupa cum sustine Veronica Lario.

"Casnicia mea s-a terminat. Nu pot ramane cu un barbat care se vede cu minore", i-ar fi spus Veronica Lario uneia dintre prietenele sale, potrivit La Repubblica.

"Sa citesti in ziare ca frecventeaza o minora - pentru ca o cunostea inainte ca ea sa implineasca 18 ani, sa citesti sa ea ii spune 'papy' si ca vorbeste despre intalnirile lor de la Roma si Milano, asta e, sincer, inacceptabil. Cum sa pot ramane cu un asemenea om?", scrie la randul sau La Stampa, care citeaza, de asemenea, confesiunile facute de Veronica Lario unei prietene.

Analistii apreciaza ca divortul nu va avea repercusiuni asupra carierei politice a lui Silvio Berlusconi, care a cunoscut-o pe Lario in timp ce era casatorit cu Carla Dall’Oglio. Cei doi s-au casatorit abia dupa nasterea celor trei copii. Iar aventurile sale cu alte femei sunt „un secret stiut de toata lumea la Roma“.

Potrivit Cotidianul, miza o reprezinta insa averea premierului de la Roma si in special grupul Fininvest, o afacere estimata la aproape 4,5 miliarde de euro. Cei trei copii ai cuplului detin cate 7,6% din actiunile Fininvest, dar Lario se teme ca la conducerea companiei sa nu ajunga unul dintre cei doi copii ai lui Berlusconi din prima casnicie.

Silvio Berlusconi si Veronica Lario s-au intalnit in 1980 si s-au casatorit civil zece ani mai tarziu, seful guvernului fiind divortat. Ei au trei copii: Barbara, in varsta de 24 de ani, Eleonora, de 22 de ani, si Luigi, care are 20 de ani.

Veronica Lario, care aproape nu este prezenta niciodata la evenimentele publice alaturi de sotul sau, i-a mai reprosat prin intermediul unei scrisori deschise trimise presei, in urma cu doi ani, complimentele facute de acesta in public unei tinere, careia i-a spus ca daca n-ar fi fost deja insurat, ar fi luat-o de nevasta. Este vorba despre Mara Carfagna, fosta prezentatoare de televiziune si candidata la Miss Italia 1997, care intre timp a devenit ministru al egalitatii de sanse in Guvernul Berlusconi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.