Albania isi va depune candidatura la Uniunea Europeana in 28 aprilie la Praga, a confirmat duminica premierul albanez Sali Berisha, in cadrul unei reuniuni a guvernului transmisa in direct de televiziunea albaneza.
"Decizia de a ne depune candidatura la UE a fost luata dupa consultari cu guvernele europene care au sustinut Albania in acest demers democratic", a declarat Berisha, subliniind ca aceasta initiativa reprezinta incununarea "eforturilor si reformelor incepute cu multi ani in urma".

Premierul albanez a precizat ca va merge el insusi la Praga in 28 aprilie, Cehia fiind detinatoarea presedintiei UE pana la sfarsitul lunii iunie, informeaza NewsIn.

"Depunerea candidaturii va marca o etapa importanta pentru Albania, care si-a luat angajamentul de a continua reformele in drumul sau spre democratie", a adaugat Berisha. "Albania, altadata o tara cunoscuta pentru rata mare a infractionalitatii si coruptie, a devenit astazi o tara foarte atractiva pentru investitori si turistii straini", a continuat Berisha.

Depunerea candidaturii nu este decat primul pas spre obtinerea statutului de candidata, care se poate lasa asteptat mult timp si necesita acordul tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii.

Opozitia albaneza de stanga a folosit un argument, dorind depunerea candidaturii mai degraba dupa alegerile legislative din 28 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.