Augusto Pinochet, fostul dictator chilian in perioada 1973-1990, va fi judecat pentru frauda si coruptie. Curtea de Apel din Santiago de Chile a ordonat, marti, ridicarea imunitatii generalului, dand astfel unda verde instantelor pentru punerea lui sub acuzare, anunta ABC News.

In urma investigatiilor, autoritatile chiliene au descoperit mai multe conturi secrete pe numele lui Pinochet si al sotiei sale, in bancile din SUA.

Potrivit datelor oficiale, cuplul beneficia de aproximativ 125 de depuneri bancare ce depaseau 17 milioane de dolari. Fostul dictator nu a putut justifica niciodata provenienta banilor, iar procurorii spun ca nu s-a platit nici un impozit pentru ei.

Imunitatea lui Pinochet a mai fost ridicata o data, anul trecut, cand a fost acuzat de genocid. Legislatia chiliana cere ca aceasta procedura sa se repete pentru fiecare cap de acuzare in parte.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.