Parchetul din Rusia a transmis Interpolului numele presupusului asasin al jurnalistei Anna Politkovskaia, a declarat duminica procurorul general Iuri Ceaika, relateaza NewsIn.

"Il cunoastem pe executantul crimei si el este vizat de un mandat international de arestare", a spus Ceaika, pentru televiziunea Rossia. "Am fost recent la Interpol si am ridicat aceasta chestiuine in cursul unei intalniri cu secretarul general al organizatiei. Acum lucram activ in aceasta directie", a subliniat Ceaika.

"Parchetul general nu reduce presiunea pentru anchetarea si stabilirea identitatii celui care a comandat asasinarea jurnalistei", a adaugat procurorul general.

Procesul presupusilor complici este in curs la Moscova. Numai patru persoane- care au furnizat adresa jurnalistei sau au asigurat urmarirea sa - sunt judecate.

Anchetatorii rusi "stiu unde sa il caute" pe executant, a spus la 24 noiembrie, presedintele comitetului de ancheta a Parchetului. "Il cunoastem pe executant, stim unde sa il cautam. Intrebarea este daca va fi acceptata extradarea sa" in Rusia, a spus Aleksandr Bastrikin. El a spus in iulie ca asasinul "se ascunde" undeva in Europa de Vest, iar presa a scris atunci despre Belgia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.