Noul presedinte american, Barack Obama, vrea sa reinnoiasca angajamentul luat de SUA de a-l gasi pe liderul Al Qaeda, Osama bin Laden, la sfatul consilierilor sai pe probleme de securitate nationala, transmite CNN.
Echipa lui Obama este de parere ca Administratia Bush a lasat-o mai moale cu prinderea celui mai cautat terorist al planetei pentru ca, de fapt, n-a reusit sa dea de urma lui.

Numai ca, nici pentru Obama nu va fi usor. Serviciile secrete nu i-au mai dat de urma inca de la sfarsitul lui 2001, cand au fost foarte aproape sa-l captureze in apropiere de Tora Bora, Afganistan.

Un fost ofiter operativ al CIA, Robert Baer, a declarat CNN ca "o duzina de ofiteri CIA a plecat in cautarea lui Osama, jumatae dintre ei spunandu-mi ca il cred mort, in timp ce cealalta jumatate, ca il cred viu. Cuvantul-cheie este cred, adica nu stiu".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.