Mai multe persoane au fost arestate in aceasta dimineata si mai multe locuinte au fost perchezitionate in Catalunia, nord-estul Spaniei, intr-o operatiune de combatere a terorismului islamist, a anuntat presa spaniola, informeaza NewsIn.

Operatiunea este desfasurata de politia nationala spaniola in prezenta judecatorului Baltasar Garzon de la Audienta Nationala, principala instata penala spaniola, afirma radio Cadena
Ser.

Spania a fost victima unor atentate islamiste in 11 martie 2004, la Madrid, soldate cu 191 de morti, printre care 16 romani. A fost atentatul cel mai grav comis vreodata in Spania si cel soldat cu cele mai multe victime in Europa Occidentala dupa atentatul de la Lockerbie, in 1988, cand au murit 270 de oameni.

Atentatele de la 11 martie au suscitat o reactie fara precedent in Spania, desi tara se confrunta de aproape 40 de ani cu terorismul ETA, insa pentru prima data a fost lovita, pe teritoriul sau, cu o violenta extrema, de catre terorismul islamist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.