Guvernul polonez pregateste o lege ce ar permite un tratament cu medicamente obligatoriu pentru pedofili, a anuntat marti serviciul de presa al guvernului, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

La Consiliul de ministri, "ministrii sanatatii si justitiei au spus ca lucrarile pe tema unui proiect de lege privitor la castrarea farmaceutica obligatorie pentru pedofili este in faza finala".

Tema a fost lansata saptamana trecuta de premierul Donald Tusk, dupa anuntarea arestarii unui barbat de 45 de ani, inculpat pentru ca o sechestrare si violase timp de sase ani pe fiica sa, acum in varsta de 21 de ani.

Tusk a propus public un tratament farmaceutic obligatoriu pentru persoanele condamnate pentru pedofilie. "Doresc sa reunesc toate dispozitiile care functioneaza in Europa, pentru a avea in Polonia cea mai dura legislatie posibila in privinta criminalilor care violeaza copii", a declarat el.

Politia poloneza a anuntat la 8 septembrie ca a arestat un barbat in urma depozitiilor fiicei si sotiei acestuia. Potrivit depozitiilor tinerei, tatal ei a violat-o de la virsta de 14 ani. Ea a nascut doi copii, in 2005 si in 2007, probabil in urma violurilor, si i-a lasat la spital pentru a fi adoptati.

Tanara a spus ca tatal ei a obligat-o sa abandoneze copiii.

Barbatul, care, potrivit politiei, a incercat sa fuga in Italia, a fost plasat in arest provizoriu pentru trei luni si risca 15 ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.