Documente secrete continand informatii despre organizarea vizitei Papei Benedict al XVI-lea in Marea Britanie au fost uitate intr-un bar din Anglia, fiind gasite de proprietarul localului, informeaza Daily Mirror in editia electronica.

Documentul de cinci pagini contine informatii detaliate despre deplasarile Suveranului Pontif in cursul vizitei pe care o va efectua in Marea Britanie in a doua jumatate a lunii septembrie. Se pare ca documentul a fost uitat in bar de organizatori ai evenimentului care luasera masa acolo, transmite Mediafax.

Documentele contineau date inclusiv despre locul unde va fi parcat vehiculul care il va transporta pe seful Bisericii Romano-Catolice. De altfel, exista si informatii despre zona unde vor sta personalitati britanice, inclusiv fostul premier Tony Blair, in timpul slujbei in aer liber oficiata de Benedict.

"Daca documentele ar fi ajuns la persoane cu intentii rele, cred ca ar fi putut planui tot felul de probleme", afirma Jim Treherne, directorul localului din localitatea Warwickshire (Anglia).

Treherne a gasit documentele, elaborate de compania organizatoare de evenimente WRG, la o masa unde statusera doi barbati.

Printre documentele secrete se numara si o harta a zonei Crofton Park (Birmingham), unde Papa Benedict va oficia pe 19 septembrie o slujba in aer liber pentru canonizarea fostului cardinal John Henry Newman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.