Aflat intr-o vizita oficiala la Roma, liderul libian Muammar Gaddafi a apreciat ca islamul ar trebui sa devina "religia intregii Europe".

Liderul si-a manifestat parerea intr-un discurs rostit in fata a 500 de tinere adunate la Roma, unde efectueaza o vizita oficiala, informeaza AFP. Muammar Kadhafi le-a explicat participantelor ca "Islamul trebuie sa devina religia intregii Europe", subliniind faptul ca Mohammed a fost ultimul profet.

La finalul conferintei, pentru care tinerele au fost remunerate cu cate 80 de euro, acestea au primit exemplare ale Coranului.
"Ne-a deranjat acest lucru. Kadhafi nu stia ca am fost platite, altfel nu ar fi acceptat intalnirea", afirma o tanara in varsta de 25 de ani. Agentia care a recrutat tinerele sustine insa ca acestea nu sunt platite.

Muammar Gaddafi a sosit duminica la Roma cu ocazia implinirii a doi ani de la semnarea Tratatului de prietenie italiano-libian. Aniversarea va fi sarbatorita printr-un spectacol de echitatie, la care Libia participa cu 30 de cai si calareti. Dupa spectacol, va avea loc un dineu cu 800 de invitati, potrivit Guvernului italian.

Vizita a declansat polemici in Italia, provocate si de faptul ca liderul libian a adus cu el 30 de cai pur-sange, pentru o parada la care va asista si premierul Silvio Berlusconi.

Eurodeputatul Mario Borghezio, membru al Ligii Nordului, si-a exprimat preocuparea in legatura cu declaratiile lui Gaddafi in sensul "Islamizarii Europei".

In 2008, Libia si Italia au convenit sa isi normalizeze relatiile si sa incheie capitolul dureros al colonizarii italiene.
Gaddafi va inaugura si Academia libiana, la Roma.
Ca de obicei in timpul vizitelor sale in strainatate, Gaddafi sta intr-un cort de beduin, instalat in curtea ambasadei libiene din Roma. Anul trecut, el si-a instalat cortul intr-unul dintre cele mai frumoase parcuri din centrul capitalei italiene, Pamphili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.