Oficialii NASA ne avertizeaza ca Pamantul va fi lovit in 2013 de explozii solare devastatoare, deoarece, atunci, Soarele va ajunge la maximul puterii sale.
Potrivit The Telegraph, conform scenariului furnizat de specialistii de la NASA, Terra va fi afectata de explozii solare extreme. Sistemele solare vor fi distruse, satelitii artificiali nu vor mai functiona, zborurile vor fi intrerupte, generatoarele de curent se vor supraincalzi si omenirea va ramane in bezna.

Cauza? In maxim trei ani de zile, se preconizeaza ca Soarele va ajunge la maximul puterii sale. In aceeasi avertizare ingrijoratoare, NASA mai anunta ca o super furtuna de lumina poate cauza consecinte catastrofice pentru omenire, iar mai grav este ca, serviciile de urgenta sau securitatea nationala nu vor putea face nimic, oricat de multe masuri de precautie s-ar lua.

Oamenii de stiinta mai cred ca vor fi distruse toata aparatura electronica incepand de la echipamentele spitalelor, sistemele bancare, statiile de control aerian, pana la cele mai simple gadgeturi cum ar fi computerele, iPodurile si echipamentele Sat Navs. Datorita atasamentului si dependentei maxime pe care oamenii au dezvoltat-o fata de aparatura electronica, despre care se se stie ca este sensibila la energia magnetica, pagubele materiale s-ar ridica la miliarde de dolari si probleme devastatoare pentru guvernele intregii lumi. Cercetatorii avertizeaza ca furtuna poate cauza pagube de 20 de ori mai mari decat cele provocate de Uraganul Katrina, care a devastat New Orleans-ul in 2005 si a provocat stricaciuni de peste 125 miliarde de dolari (85 miliarde de euro).


"Stim ca va veni, dar nu putem estima cat de rau va fi", a declarat Dr. Richard Fisher, directorul departamentului de heliofizica din cadrul NASA, atunci cand a fost intrebat despre o aproximare a pierderilor materiale. "Primele vor cadea sistemele de comunicatie, satelitii si sistemele de ghidare a avioanelor. Cat de curand, vor urma dispozitivele electrice din banci, spitale si chiar si cele din propriile noastre case. Vor fi probleme uriase pentru omenire. Largi parti ale globului vor ramane complet in intuneric, din cauza caderii sistemelor generatoare de energie, iar refacerea acestora va necesita mult timp", a adaugat Dr Fisher.

  • Cat de mult trebuie sa ne ingrijoreze acest fenomen?

Cel mai optimist scenariu este acela in care Terra va suferi doar cateva ore din cauza furtunilor magnetice si nu zile sau luni intregi, asa cum prevede Dr. Fisher. Cert este, avertizeaza cercetatorii NASA, ca masurile trebuie luate din timp pentru a preveni un dezastru de asemenea proportii.

Saptamana trecuta a avut loc la Washington DC, o Conferinta Spatiala, la care au participat oameni de stiinta NASA, politicieni, cercetatori si oficiali ai Guvernului, pentru a discuta depre acest tip de avertizari. In timp ce si alti cercetatori au vorbit despre pericolul acestei furtuni, Dr Fisher, cercetator in slujba NASA, de aproape 20 de ani, a interpretat cel mai bine previziunea oferita de NASA. Aceast fenomen va face Soarele sa ajunga la o temperatura de peste 5500 grade C (10,000 grade F). In plus, la fiecare 22 de ani, ciclul magnetic al Soarelui atinge punctul maxim, in timp ce "flacarile" soarelui ating cota maxima odata la 11 ani. Ei bine, in 2013, aceste doua evenimente se vor combina si vor produce un nivel imens de radiatii.

Cel mai probabil scenariu pe care acesta il ofera, este ca zone foarte mari, incluzand Europa de Nord si Marea Britanie, vor ramane primele fara energie si acces la echipamentele electronice pentru ore, poate zile intregi. El a mai adaugat ca pregatirile si masurile de prevenenire, in cazul acestor explozii solare sunt asemanatoare celor din cazul sezoanelor tornadelor, cand autoritatile sunt constiente ca un pericol se apropie, insa nu stie cat de serioase sau grave vor fi consecintele.

Citeste si:
Andreea Antonescu nu o mai vrea nașă de botez pe Andreea Bălan....
Andreea Antonescu nu o mai...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.