Josef Fritzl condamnat la inchisoare pe viata dupa ce si-a sechestrat fiica timp de 24 de ani, facand sapte copii cu aceasta, ii scrie acesteia din doua in doua saptamani, pentru a-i cere bani, relateaza Daily Mail.
Fritzl, in varsta de 74 de ani, ii cere fiicei sale in varsta de 43 de ani, pe care a violat-o de 3.000 de ori, 3.500 de lire sterline pentru studii de drept si a deveni avocat, dar aceasta nu i-a raspuns niciodata, potrivit NewsIn.

Procesul lui Fritzl, care si-a sechestrat si violat fiica in pivnita casei timp de 24 de ani, in urma relatiei nascandu-se sapte copii, a fost fara precedent in Austria.

Aceasta drama familiala, care s-a petrecut in oraselul Amstetten, a cutremurat intreaga lume in aprilie 2008, cand s-a dovedit, dupa spitalizarea celui mai mare dintre copii, o tanara in varsta de 19 ani, ca aceasta nu vazuse niciodata lumina zilei, la fel ca si doi dintre fratii sai.

Austriecii au urmarit cu atat mai mult subiectul cu cat o parte a presei intentionale a prezentat acest caz ca fiind unul "tipic" unei societati austriece considerate conservatoare si adepta a secretomaniei.

Ancheta a scos la iveala un scenariu diabolic, conceput in detaliu, al unei vieti duble pe care acuzatul a dus-o timp de aproape un sfert de secol fara ca nimeni sa stie, nici macar sotia sa. Avea o viata normala in apartamentul de deasupra temnitei pe care o amenajase in pivinita casei, lipsita de ferestre si de ventilatie, unde accesul era posibil doar prin usi blindate, ferecate electronic.

Descris de vecini ca amabil si serviabil, Josef Fritzl a vrut sa-si reconstituie o a doua familie care sa-i fie total la dispozitie, au explicat unii psihiatri. A avut sapte copii cu sotia sa si inca sapte cu Elisabeth, pe care o sechestrat-o de cand aceasta abia implinise 18 ani si pana la 42. Fritzl a motivat disparitia fetei prin faptul ca aceasta a fugit de acasa si s-a alaturat unei secte.

Trei dintre bebelusii nascuti in inchisoare au fost "depusi", la interval de cativa ani, in fata usii lui Fritzl cu mesaje de la Elisabeth, scrise sub constrangere, prin care fata le cerea parintilor sa aiba grija de copiii ei. In acest timp, anturajul si vecinii sai credeau ca lucreaza ore in sir in atelierul sau subteran fara ca nimeni sa fi avut cel mai mic semn de intrebare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.