La cei 88 de ani ai sai, Joe Jessop, din Short Creek, statul american Utah, se poate mandri cu una dintre cele mai numeroase familii din lume. Barbatul are nu mai putin de 5 neveste, 46 de copii si 239 de nepoti.
Joe, care face parte dintr-o comunitate de mormoni, o secta religioasa in care barbatilor li se permite sa aiba mai multe neveste, e subiectul unui articol in numarul din februarie al revistei "National Geographic", editia din Anglia. Potrivit Libertatea, familia lui Joe este foarte bine organizata. Astfel, fiecare sotie are dormitor separat, vede de propriii copii si de nepoti. Atunci cand mananca, familionul se imparte in doua: intr-o camera iau masa barbatii, iar intr-o alta incapere, femeile si copiii.

Potrivit NatGeo, membrii religiei descriu viata pe care au construit-o Jessop si alte familii fondatoare ca fiind una idilica, in care se pune accentul pe devotamentul de moda veche si cooperarea intre vecini, iar copiii sunt crescuti intr-un mediu sanatos, fara televizor, mancare nesanatoasa si presiuni sociale. Criticii, pe de alta parte, considera FSZU un cult izolat, ai carui membri, intimidati printr-un control social rigid, manifesta o loialitate ingrijoratoare fata de un singur om, profetul Warren Jeffs – despre care s-a sustinut ca prin gura lui vorbeste Dumnezeu pe pamant. Daca petreci timp in Hildale si Colorado City, pleci cu o viziune mai nuantata. Acea viziune se dezvaluie treptat insa, din cauza naturii isolate a comunitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.