Un chinez a fost arestat dupa ce a prins, ucis si mancat un tigru care se pare ca a fost ultimul exemplar din rasa tigrului indochinez aflat in libertate in China.
Kang Wannian, un fermier din satul Mengla, din sudul provinciei chineze Yunnan, a primit 12 ani de inchisoare si o amenda de 580.000 de dolari, care reprezinta pierderile pe care le-a inregistrat statul chinez odata cu uciderea tigrului. Barbatul a negat isa toate acuzatiile care i-au fost aduse, sustinand ca a ucis tigrul in legitima aparare.

Un tribunal local i-a dat 10 ani pentru uciderea unui animal rar, pe cale de disparitie plus inca doi ani pentru posesia ilegala de arme. Martorii au declarat ca dupa ce Kang a ucis animalul, s-a intors cu inca alti 6 barbati si l-au dezmembrat pentru a-l consuma. Patru dintre acestia au fost condamnati la cate 3 si 4 ani de inchisoare pentru "acoperire si complicitate la crima" si amendati cu cate 20.000 de dolari, pottivit Weird Asia News.

Singurul tigru indochinez despre care se stia ca mai exista in China a fost fotografiat in 2007, in aceeasi rezervatie naturala aflata la granita dintre China si Laos. Presa locala a scris la inceputul lunii ca tigrul nu a mai fost vazut de la incidentul provocat de catre Kang.

Tigrul Indochinez reprezinta o rasa pe cale de disparitie, cu mai putin de 1.000 de exemplare ramase in padurile din Laos, Vietnam, Cambodia, Thailanda si Burma.


Tigrul a ajuns in fruntea listei World Wide Fund for Nature (WWF) a speciilor pe cale de disparitie dupa ce oamenii de stiinta au estimat ca doar 3.200 de exemplare mai traiesc in salbaticie. Anul 2010 a fost desemnat Anul International al Biodiversitatii de catre Natiunile Unite si este in acelasi timp anul chinezesc al tigrului. Pe lista WWF a animalelor pe cale de disparitie se mai afla tonul rosu si testoasa cu spatele acoperit cu piele.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.