Un om de stiinta japonez a realizat 100 de pesti roboti prietenosi cu mediul, din diferite materiale reciclate, care vor fi folositi pentru a invata copiii tainele lumii subacvatice.
Potrivit The Telegraph, Masamichi Hayashi, de profesie ecologist marin si profesor, a creat robotii din materiale diverse, de la pelerine de ploaie reciclate, pana la stergatoare de parbriz, scopul lor principal fiind strangerea gunoaielor din apa si daruirea lor oamenilor de pe uscat.

Pestii- robotii
functioneaza cu ajutorul telecomenzii si contin o serie de motoare interne si servere complexe. Unele dintre modelele de dimensiuni mai mari isi pot deschide gura si pot manca „prada” artificiala. Hayashi a realizat si o serie de videoclipuri in care arata cum au fost create inventiile, pentru a creste interesul elevilor pentru creaturile acvatice, potrivit Green-report.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.