Tipografia britanica de bancnote De La Rue, una din cele mai mari din lume, a pregatit planuri de urgenta pentru tiparirea de drahme, in cazul in care Grecia va iesi din zona euro si va face o astfel de comanda, a declarat o sursa din industria de profil.

Informatia vine in conditiile in care comisarul pentru Comert Karel De Gucht a declarat ca Banca Centrala Europeana (BCE) si Comisia Europeana (CE) lucreaza la un scenariu de urgenta pentru eventualitatea in care Grecia va iesi din zona euro, fiind pentru prima oara cand un oficial UE confirma existenta unui astfel de plan, transmite MEDIAFAX.

Costurile iesirii Greciei din zona euro pentru economia Europei

Sursa citata de Reuters a aratat ca, in calitate de companie comerciala, De La Rue trebuie sa fie pregatita pentru posibilitatea ca Grecia sa renunte la moneda unica. Renuntarea la moneda unica va duce la o cerere majora pentru revenirea la drahma. Tipografiile din Grecia vor asigura productia, dar ar putea fi solicitate si cateva firme internationale, precum De La Rues.

FMI despre Grecia: Iesirea din zona euro se poate realiza organizat

Grecia va fi condusa de un guvern interimar
pana la alegerile de pe 17 iunie, care vor stabili daca tara va iesi din zona euro, eveniment cu un posibil efect devastator in Europa.

Citeste si Daianu: Iesirea Greciei din zona euro ar insemna falimentul efectiv


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.