Business 17 Mai 2012 11:32
Discutiile privind posibila iesire a Greciei din zona euro au devenit din ce in ce mai frecvente.

Riscul ca guvernul grec sa nu isi poata respecta angajamentele facute pentru obtinerea celui de-al doilea plan de salvare de la faliment i-a determinat pe reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) sa sugereze faptul ca statul elen ar putea sa renunte la euro intr-o maniera organizata si sa adopte drahma, moneda utilizata inainte de intrarea in zona euro.

Mentinerea Greciei in zona euro va fi miza urmatoarelor alegeri

"In cazul in care angajamentele bugetare ale statului nu vor fi onorate, trebuie sa fie realizate unele modificari necesare, fie finantare suplimentara si timp suplimentar, fie mecanisme pentru iesirea din zona euro, care in acest caz trebuie sa se desfasoare in mod ordonat , a declarat Christine Lagarde, seful FMI, potrivit gandul.info.

"Este un lucru care va fi extrem de costisitor si care va impune riscuri importante, dar este parte a optiunilor pe care trebuie sa le luam in considerare", a mai adaugat Lagarde.

Citeste si Frica in Grecia: Elenii au retras peste 700 mil. euro din banci intr-o zi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.