Business 20 Mai 2012 12:24
Grecia este intr-un faliment organizat al economiei, iar daca statul elen iese din zona euro, grupurile bancare europene ar avea pierderi efective.

Profesorul Daianu a spus la RFI Romania ca daca Grecia iese din zona euro se va pune problema contagiunii care au putea afecta si Italia si Spania.

Presedintele BM: Iesirea Greciei din zona euro ar pune probleme si Spaniei si Italiei

Scenariul in care Grecia va iesi din zona euro va afecta si Romania, care ar putea fi coplesita de situatia de pe piete. “Finantele publice ale Romaniei sunt intr-o stare mult mai buna decat cu ani in urma. Dar Romania poate fi coplesita de ceea ce se intampla pe pietele financiare, iar daca nu va exista decizie, adica interventie decisiva pentru a preveni reinghetarea pietelor financiare, daca nu vor exista masuri care sa limiteze stricaciunile, fie ca Grecia ramane, fie ca va iesi din zona euro, ne putem astepta chiar la mai rau decat observam in momentul de fata", a afirmat fostul ministru de Finante.

Citeste si Costurile iesirii Greciei din zona euro pentru economia Europei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.