Dan Diaconescu a parasit tara, dar asta nu inseamna ca vom avea parte de cateva zile linistite.

Victor Ponta si ministrul economiei, Daniel Chitoiu, au organizat o cofnerinta de presa marti dimineata unde sa explice esecul privatizarii Oltchim, relateaza realitatea.net.

"Situatia de la Oltchim e in responsabilitatea Guvernului. Trebuie o strategie de recuperare a datoriilor si de aducere a combinatului pe profit. Datele sunt publice si arata cum s-a ajuns la momentul de azi. Situatia Oltchim s-a deteriorat, iar ultimii trei ani au fost o cadere grava. Datoriile Oltchim catre furnizori erau de 11 milioane de lei, catre bugetul de stat 7 milionae, catre alti creditori peste 5 milioane, credite nerambursate la termen - 2009. In 2010, datoriile au crescut, pe vremea domnului Videanu. Pe vremea domnului Ariton, in 2011, datoriile au crescut din nou. Oltchim nu a mai gasit finantare.", a explicat Victor Ponta.

Angajatii de la Oltchim Ramnicu Valcea au decis ca incepand de miercuri sa reia protestele, spunand ca nu mai au sperante, in conditiile in care activitatea combinatului este oprita, iar ei nu si-au primit salariile pe luna august, au anuntat, marti, liderii sindicali.

Citeste si:

O luam de la capat? Ponta isi doreste o noua licitatie pentru Oltchim in 2013

Ponta promite: Angajatii Oltchim isi vor primi in continuare salariile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.