Premierul Victor Ponta a dat asigurari, luni, ca angajatii Oltchim isi vor primi in continuare salariile, el aratand ca "circul" privatizarii companiei trebuie sa inceteze si ca Guvernul va veni cu un plan pentru urmatoarele sase luni, astfel incat combinatul sa fie salvat. 

Intrebat daca in aceste sase luni, pana in primavara anului viitor, cand va fi reluata procedura de privatizare, angajatii de la Oltchim isi vor primi salariile, Ponta a raspuns afirmativ. "Deocamdata si le-au primit de la noi salariile. Si le vor primi in continuare, dupa ce s-au lamurit ca salvatorul providential si-a batut joc de ei de fapt. Acum, domnul Dan Diaconescu va gasi pretexte. El nu a avut niciodata si nu are banii respectivi", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca incepand "circul" privatizarii Oltchim trebuie sa inceteze. "De azi circul trebuie sa inceteze. De azi luam act de faptul ca cineva si-a batut joc de oamenii de la Oltchim, ca altcineva, Videanu si ai lui, l-au bagat in fata pe domnul Dan Diaconescu sperand sa-si acopere fraudele de acolo, si ca de azi incepand vom lua masuri – noi transmitem, sigur, catre Parchet, cand are timp Parchetul sa se ocupe de lucrurile astea - si de asemenea, venim cu planul pentru urmatoarele sase luni in asa fel incat sa salvam combinatul", a spus Ponta.

Intrebat daca Guvernul isi asuma plata salariilor angajatilor pentru urmatoarele sase luni, pana se reia procedura de privatizare, Ponta a precizat ca managementul Oltchim plateste salariile, iar Guvernul a ajutat pana in acest moment, urmand sa acorde sprijin si in perioada urmatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.