Termenul de depunere a ofertelor pentru cumpararea Oltchim a expirat joi, la ora 12:00.

OPSPI a inregistrat trei oferte depuse: cea a rusilor de la PCC, a lui Dan Diaconescu si a lui Stefan Vuza. Castigatorul licitatiei se va afla maine.

Una dintre acestea, oferta lui Diaconescu, ar fi fost predata dupa ora 12:00, motiv pentru care ar putea sa nu fie luata in considerare.

Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat joi ca a dublat valoarea ofertei pentru preluarea Oltchim si ca ii pregateste o surpriza premierului Victor Ponta, aducand un investitor strain la combinatul din Ramnicu Valcea, scrie MEDIAFAX.

"Am dublat oferta pentru Oltchim, dar caietul de sarcini imi interzice sa divulg valoarea. Ii pregatesc o surpriza premierului Ponta, caruia ii urez un sincer «La multi ani» (Ponta implineste joi 40 de ani, n.r.) si aduc un investitor strain", a afirmat Diaconescu la intrarea in sediul Ministerului Economiei, unde vor fi depuse ofertele pentru preluarea Oltchim.

Virgiliu Bancila, presedintele executiv al SCR Group, controlat de omul de afaceri Stefan Vuza, a declarat ca grupul a depus doua oferte pentru Oltchim, ambele imbunatatite.

Una dintre oferte vizeaza combinatul, iar cealalta creantele, a spus Bancila.

"Ne-am imbunatatit oferta. Avem doua oferte, cate una pe fiecare firma", a afirmat Stefan Vuza.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, miercuri, la Ramnicu Valcea, ca asteapta repornirea Oltchim intr-o perioada cuprinsa intre doua si patru saptamani, precum si un investitor strategic pentru privatizare, capabil sa preia combinatul, relateaza gandul.info.

"Am discutat cu conducerea combinatului, care are un plan de redeschidere treptata a instalatiilor. Astept redeschiderea Oltchim intr-o perioada cuprinsa intre doua si patru saptamani", a declarat Daniel Chitoiu.

Citeste si:
Gigi Becali, despre situația lui Dan Diaconescu. Ce a zis despre...
Gigi Becali, despre situația...

Ministrul Economiei a mai precizat ca ajutorul social de 1.400 de lei va fi primit doar de angajatii Oltchim care au salariul sub cel mediu brut pe economie.

"Nu toti salariatii vor beneficia de acest ajutor social.Vor beneficia doar cei care au salariul sub salariul mediu brut pe economie care este de aproximativ 2.100 de lei. In ceea ce priveste restantele salariale,se vor achita din creantele pe care alte firme le au la Oltchim", a conchis Chitoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.