Angajatii combinatului Oltchim (OLT) vor primi ajutoare sociale de urgenta in suma de cate 1.400 lei, in doua transe, din fondurile Ministerului Muncii.

Ajutorul a fost decis in baza unui memorandum al Ministerului Economiei privind "atenuarea efectelor sociale negative generate de situatia economico-financiara de la Oltchim", prezentat in sedinta de miercuri a Guvernului, scrie MEDIAFAX.

"Din cauza dificultatilor de asigurare a materiilor prime si a disponibilitatilor financiare, rezultatul a fost intreruperea activitatii, acumularea de datorii si intarzierea achitarii drepturilor catre salariati. Pentru evitarea aparitiei riscului de excluziune sociala si pentru a evita aparitia unor probleme sociale suplimentare, in memorandum se propune sprijinirea salariatilor si a familiilor acestora prin acordarea de ajutoare de urgenta in suma de 1.400 lei pe salariat. Plata se va face in doua transe din fondurile puse la dispozitie de Ministerul Muncii", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

El a sustinut ca este vorba de "o plasa de siguranta" pentru o perioada de doua-trei luni, pana cand Oltchim va fi preluata efectiv de catre un investitor care ar urma sa fie selectat prin licitatia programata pentru vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.