Compania RCS&RDS a solicitat CNA o licenta prin satelit pentru a lansa, in decembrie, televiziunea generalista 10 TV, proiectul urmand sa fie pus in functiune cu o investitie initiala de 1.179.000 de euro si coordonat de directorul general Radu Moraru.

RCS&RDS a depus la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) un dosar prin care solicita o licenta audiovizuala prin satelit pentru televiziunea generalista 10 TV, care, daca va primi acordul Consiliului, va fi lansata in luna decembrie. Solicitarea RCS&RDS va fi analizata intr-una dintre sedintele viitoare ale CNA, dupa cum au declarat, marti, pentru MEDIAFAX reprezentantii CNA.

Televiziunea generalista 10 TV va fi difuzata prin satelit, la nivel national, prin intermediul retelelor RCS&RDS.

Postul 10 TV va difuza filme (50%) si programe de divertisment (50%). In luna decembrie 2010, canalul 10 TV nu va difuza publicitate.

Principala emisiune din grila televiziunii 10 TV este talk-show-ul "Nasul", difuzat de luni pana vineri si duminica intre orele 20.00 - 23.30 si, in reluare, in prima parte a zilei, de luni pana vineri, in intervalul orar 10.00 - 13.30.

In afara de emisiunea "Nasul", in luna decembrie, grila 10 TV va mai cuprinde, printre altele, o emisiune matinala, filme si emisiuni dedicate sarbatorilor. Potrivit poiectului depus la CNA, in prima etapa, pe 10 TV nu vor fi difuzate programe de informare (stiri), dar pot sa apara informatii cu aceasta conotatie in talk-show-urile difuzate pe post.

"Majoritatea televiziunilor din Romania au pus pe plan secundar informarea publicului, principalul criteriu avut in vedere fiind doar audienta, dintr-un motiv simplu: audienta mare = profit mare. Dorim sa schimbam aceasta optica de a privi lucrurile, punand pe primul plan motivul pentru care exista televiziunea: informarea publicului larg si, in principal, informarea abonatilor RCS, punand la dispozitia acestora informatii cu un caracter generalist in principal, prin intermediul emisiunilor de tip «talk-show»", se arata in proiectul televiziunii 10 TV, depus de RCS&RDS.

Citeste si:
Metropola TV intră în grupul canalelor generaliste. Frecvențe noi...
Metropola TV intră în grupul...

Investitia initiala pentru lansarea televiziunii 10 TV se ridica la 1.179.000 de euro, potrivit proiectului depus la CNA. Pentru anii 2011, 2012 si 2013, compania RCS&RDS intentioneaza sa investeasca anual in 10 TV cate 3.500.000 de euro.

Potrivit proiectului, mare parte din cheltuielile televiziunii 10 TV vor fi acoperite "prin vanzarile spatiului de publicitate" si din "productia unor spoturi publicitare". Daca in luna decembrie 2010 televiziunea 10 TV nu si-a propus sa vanda publicitate, incasarile din publicitate ale acestui canal in anul 2011 sunt estimate la 2,5 milioane de euro.

Totodata, RCS&RDS estimeaza ca postul 10 TV va avea un profit net de 127.100 de euro (in decembrie 2010) si de circa 2,45 milioane de euro (in 2011).

Compania RCS&RDS a solicitat CNA o licenta audiovizuala pentru televiziunea 10 TV, dupa ce, pe 16 noiembrie, Radu Moraru a declarat pentru MEDIAFAX ca in cateva zile va parasi postul B1, unde realizeaza emisiunea "Nasul", insa va ramane actionar la televiziunile B1 si Vox News si se va implica in proiectul televiziunii generaliste pe care compania RCS&RDS intentioneaza sa o lanseze. In ceea ce priveste televiziunea generalista pe care RCS&RDS intentioneaza sa o lanseze, Radu Moraru a spus: "Este un proiect pe care l-am preluat din mers, este foarte posibil sa fie undeva si anul asta. Vom incerca sa-l lansam cat de repede. Este si o chestiune de prietenie, ma stiu cu cei de acolo de 20 de ani, am fost si parte a aceluiasi proiect".

Citeste si:
George Buhnici, luat în vizor și de către CNA. Ce a declarat Monica...
George Buhnici, luat în vizor...

Pe de alta parte, presa a relatat faptul ca RCS&RDS si-a rezervat domeniul pentru site-ul televiziunii generaliste pe care intentioneaza sa o lanseze - zecetv.ro. Domeniul a fost inregistrat de Adrian Buca, prin societatea Fire Breaking News SRL. Adrian Buca este producatorul emisiunii "Nasul", realizata de Radu Moraru la B1.

Operatorul RCS&RDS este unul dintre cei mai mari jucatori locali pe piata de telecomunicatii si este prezent pe mai multe piete din Europa Centrala si de Est, cu servicii TV si de telefonie si date.

In prezent, RCS&RDS detine si televiziunea sportiva Digi Sport, canalul Digi TV Info (care difuzeaza, printre altele, informatii despre ofertele si serviciile companiei), televiziunile de filme Digi Film 1 si Digi Film 2.

Totodata, RCS&RDS detine 50% din actiunile societatii Music Channel SRL, care opereaza televiziunea muzicala Music Channel, dar si televiziunea locala TL + (prin societatea Canal 7 SRL in care RCS&RDS este actionar majoritar cu 51% din actiuni).

Citeste si:
O parte dintre piesele lui Carla’s Dreams, reclamate la CNA. Care a...
O parte dintre piesele lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.