Cutremurele severe din Haiti, Chile si Noua Zeelanda au cauzat in acest an triplarea costurilor suportate de economia globala in urma dezastrelor, naturale si provocate de om, la 222 miliarde de dolari, potrivit unui studiu publicat marti de Swiss Re, preluat de Reuters.
Anul trecut, pierderile economice cauzate de catastrofe s-au ridicat la 63 miliarde de dolari, potrivit celei de-a doua mari companii de reasigurare la nivel mondial.

Catastrofele naturale au provocat in acest an costuri de 31 miliarde de dolari pentru companiile de asigurare, in timp ce dezastrele cauzate de om au facut pagube de cinci miliarde de dolari, potrivit Swiss Re, citat de MEDIAFAX.


Cel mai costisitor dezastru a fost cutremurul din Chile din luna februarie, pentru care asiguratorii au platit 8 miliarde de dolari. Un alt cutremur, din Noua Zeelanda, alaturi de furtuna europeana Xynthia de iarna trecuta, au provocat impreuna costuri de 3 miliarde de dolari.



Cutremurul din Haiti a cauzat insa cele mai mari pierderi de vieti omenesti, cu 222.000 de decese, iar valul de caldura care a lovit in aceasta vara Rusia a provocat alti 15.000 de morti. Catastrofele naturale din acest an au cauzat astfel cele mai multe decese din 1976, potrivit companiei elvetiene. [Slideshow] Catastrofe naturale in lume


Explozia platformei petroliere din Golful Mexic a cauzat costuri de numai un miliard de dolari pentru asiguratori, majoritatea in daune de proprietate, insa cifra ar putea creste puternic pentru ca nu include pierderi care ar putea surveni ulterior.

Dosarele 9AM: Catastrofe naturale in lume


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.