Holera a provocat in total moartea a 1.250 de persoane in Haiti, de la inceputul epidemiei, cu 64 de decese in plus fata de bilantul de vineri, potrivit bilantului comunicat duminica de Ministerul haitian al Sanatatii.

Numarul spitalizarilor a ajuns la 20.687 de la inceputul epidemiei, fiind confirmate 52.715 cazuri de contaminare, potrivit acestor cifre, care dateaza din 17 noiembrie, relateaza MEDIAFAX.

Putin peste jumatate dintre cazurile de holera si de decese se concentreaza in departamentul Artibonite (nord), de unde a inceput epidemia. In capitala Port-au-Prince, unde se afla numeroase tabere de refugiati in urma seismului de la 12 ianuarie, in conditii de igiena foarte precare, numarul deceselor a ajuns la 64, dintre care 20 de copii cu varste sub cinci ani, conform bilantului Ministerului Sanatatii.


In opinia doctorului Gerard Chevallier, un medic francez care lucreaza cu ministerul haitian, numarul focarelor epidemice creste, iar bilanturile autoritatilor sunt "subevaluate".

Coordonatorul umanitar al ONU in Haiti a afirmat, la randul sau, ca ajutorul international este insuficient pentru a face fata maladiei.

Epidemia a provocat o dezbatere privind oportunitatea amanarii alegerilor prezidentiale si legislative ce urmeaza sa se desfasoare la sfarsitul saptamanii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.